GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spännande men förutsägbar Cirkusprinsessa

”Cirkusprinsessan” är första boken i en ny serie av Kamilla Oresvärd. En spännande men något oförutsägbar bok, tycker recensenten Mats Palmquist.
Bokrecension • Publicerad 17 september 2022
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Kamilla OresvärdFoto: Anna-Lena Lundqvist
Kamilla OresvärdFoto: Anna-Lena Lundqvist
Spänning

Cirkusprinsessan

Författare: Kamilla Oresvärd

Förlag: Norstedts

Kamilla Oresvärd från Göteborg har åtta spänningsromaner bakom sig. ”Cirkusprinsessan” är första boken i en ny serie med den något störda, oberäkneliga och karismatiska Greta Leikler i huvudrollen. Premiärboken får väl mest ses som en presentation av huvudpersonen, som kortfattat kan ses som en korsning mellan Pippi Långstrump, Lilla My och Lisbeth Salander.

Leikler är på rymmen från Hinseberg där hon sitter av ett straff för mordet på den framgångsrike affärsman som hon hade en relation med. Hennes mål är att hitta den verklige mördaren och få sin hämnd. Hon söker hjälp på cirkusen, den enda plats hon känt sig trygg, där hon har sina vänner. Den gubbsjuke polisen Björn Carlsson är henne dock i hälarna, fast besluten att sätta fast henne en gång till. ”Cirkusprinsessan” är spännande, om än något förutsägbar.

Mats PalmquistSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.