Annons

Start för Kristianstads största bokcirkel

Satsningen ”Kristianstad läser” är ett sätt att försöka öka läsintresset. Först ut är en spännande novell av Kristianstadsförfattaren Kristina Ohlsson. Första chansen att skaffa sig ett gratis exemplar är under Kulturnatten.
Kristianstad • Publicerad 21 maj 2019 • Uppdaterad 22 maj 2019
Det är den här novellen som ska läsas av Kristianstads största bokcirkel. Premiär på kulturnatten.
Det är den här novellen som ska läsas av Kristianstads största bokcirkel. Premiär på kulturnatten.Foto: Novellix förlag

Klockan 17 på Kulturnattens fredag (24 maj) går startskottet av ”Kristianstad läser”, Kristianstads största bokcirkel. Då är första chansen att hämta ett exemplar av Kristina Ohlssons novell ”Ett testamente från helvetet” i bokbussen, parkerad utanför Kulturkvarteret. Blir det böcker kvar efter Kulturnatten fortsätter utlämningen på Stadsbiblioteket.

– Helst ville vi ha en nyskriven berättelse, bara för oss och den här bokcirkeln, men det fanns det inte tid till. Så vi valde den här novellen som vi nu köpt in 700 exemplar av, säger Eva Fridlund på Stadsbiblioteket och festivalsamordnare till Bokfestivalen senare i höst.

Annons

Valet av Kristina Ohlsson till premiärupplagan av den här Bokcirkeln var inte svårt, menar Fridlund och lyfter fram Ohlssons koppling till Kristianstad och att många läsare har en koppling till Ohlssons populära böcker.

– Novellen handlar om en ung kvinna som ska upprätta ett testamente med en advokat. Men plötsligt är hon försvunnen. Det är alltså en kort kriminalhistoria, säger Fridlund.

Eva Fridlund, Stadsbiblioteket och en av de ansvariga för satsningen Kristianstad läser.
Eva Fridlund, Stadsbiblioteket och en av de ansvariga för satsningen Kristianstad läser.

Bibliotekets förhoppning är att många vill medverka i cirkeln genom att hämta en bok, läsa och sedan komma och lyssna till Kristina Ohlsson under Bokfestivalen i september.

– Tar du dessutom med dig novellen till Bokfestivalen bjuder vi på en kopp kaffe, säger Fridlund som också ser satsningen som ett sätt att redan nu väcka intresset för Bokfestivalen.

– Liknande bokcirklar finns i andra städer, till exempel i Lund, nu finns det också här i Kristianstad. Det känns kul. Kan vi dessutom hålla uppe intresset för Bokfestivalen över sommaren är det ytterligare en poäng.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons