Annons

Svensk uppföljare i Playstationuppvisning

Svenska Arrowhead har slitit åtta år med sitt actionspel "Helldivers II". I år ska spelet släppas, avslöjar studion i samband med att Playstation visar upp kommande titlar.
Spel • Publicerad 25 maj 2023
Svenska Arrowhead är nästan klara med "Helldivers II". Pressbild.
Svenska Arrowhead är nästan klara med "Helldivers II". Pressbild.Foto: Sony
Spider-Man svingar sig vidare i uppföljaren till 2018:års succé. Pressbild.
Spider-Man svingar sig vidare i uppföljaren till 2018:års succé. Pressbild.Foto: Sony

"Helldivers" från 2015 var ett spel där man med kameran snett ovanför sig tog sig an fienden, helst tillsammans med ett par vänner. När nu svenska Arrowhead knåpar på uppföljaren till PS5 och pc ser det helt annorlunda ut. Det rör sig fortfarande om action när jättelika insekter ska fyllas med kulhål, men den här gången har kameran flyttats till snett bakom protagonisten, så kallad tredjepersonvy.

Arrowhead har jobbat på "Helldivers II" sedan det förra spelet släpptes för åtta år sedan. Det släpps någon gång i år.

"Spider-Man 2" i höst

Annons

Spelet var ett i en lång rad i Sonys senaste videopresentation State of Play om vad Playstation 5-ägare kan räkna med den kommande tiden. Mest tid lades på Insomniacs storspel "Spider-Man 2", som kommer någon gång i höst.

Giant Squid, den amerikanska studion bakom "Journey" och "Pathless", nästa titel heter "Sword of the sea". Den visuella stilen liknar tidigare titlar från studion, och den här gången verkar huvudrollsinnehavaren ta sig fram över sandslätter på en bräda.

Den smygande Solid Snake är tillbaka i ett taktiskt spionactionspel med namnet "Metal gear solid delta: Snake eater", men så mycket mer än så avslöjades inte.

Finländska Remedys "Alan Wake 2" har fått sitt släppdatum, och kommer den 17 oktober, en vecka efter Ubisofts lönnmördartitel "Assassin's creed mirage".

Handhållet projekt

"Destiny"-skaparna Bungie kommer att återvända till "Marathon" en slags andlig föregångare till "Halo"-serien som släpptes i mitten av 1990-talet till Mac. Den kommande titeln handlar om en tävlingsinriktad extraktionsskjutare, som även kommer till Xbox.

På hårdvarufronten får PS5 en handhållen pryl, som ser ut som en handkontroll som delats i två, med en åttatumsskärm däremellan. Project Q, som arbetsnamnet lyder, ska kunna strömma spel som är installerade på PS5 via wifi.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons