GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskar positiva till vaccinpass vid konserter

Kultur • Publicerad 31 augusti 2021
Digitalt vaccinpass som ska kunna visas upp vid gränspassager. Nu diskuteras även möjligheten för att använda dem vid konserter och andra livevenemang. Arkivbild.
Digitalt vaccinpass som ska kunna visas upp vid gränspassager. Nu diskuteras även möjligheten för att använda dem vid konserter och andra livevenemang. Arkivbild.
Foto: Johan Jeppsson/TT

81 procent av svenskarna är positiva till att uppvisa ett så kallat vaccinpass för att komma in på konserter och andra livevenemang, enligt en ny undersökning som Kantar Sifo har genomfört på uppdrag av Sveriges producenter och privatteatrar.

Vaccinpass är något som i teorin skulle låta arrangörer ta in en större publik mer smittsäkert.

Med vaccinpass har frågeställningen i undersökningen avsett ett intyg som visar ett negativt PCR-test, bevis på antikroppar eller att man har tagit två sprutor vaccin.

Totalt intervjuades 1 063 personer i åldrarna 18–79 i Kantar Sifos webbpanel under perioden 26–29 augusti. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.