GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svulstig rock passar inte Suede

Skivrecension • Publicerad 21 september 2022 • Uppdaterad 22 september 2022
Detta är en recension i Kristianstadsbladet. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Rock

Suede

Album: Autofiction

Skivbolag: BMG

Britternas senaste skiva är deras hårdaste och tanken var att anamma något direkt, punkigt och kaosartat. När “Autofiction” låter Manic Street Preachers-svulstig klär det bandet ganska illa. Med respekt för att de vill leka rockstjärnor, så är fortfarande sex år gamla “Night thoughts” det bästa som “nya” Suede har gjort.

Den androgyna dekadensen och storslagna briljansen från bandets begynnelse är borta sedan länge. Magin återuppstår visserligen ibland. I de sorgkantade “Drive myself home” och “What am I without you” bevisar Suede att de aldrig kommer tappa sin flärd för dramatiska ballader. De första två spåren har också en smittande intensitet. Jag rekommenderar dock att istället läsa Andersons utelämnande memoarer som kom för några år sedan.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.