Annons

Timberlake: Sydstatsstatyerna måste bort

Musik • Publicerad 7 juli 2020
Artisten och skådespelaren Justin Timberlake. Arkivbild.
Artisten och skådespelaren Justin Timberlake. Arkivbild.Foto: Brad Barket/AP/TT

Taylor Swift har redan argumenterat för att statyer föreställande sydstatsledare ska tas bort. Nu ger sig även Justin Timberlake in i debatten, skriver Billboard.

Artisten uppmanar myndigheterna i Tennessee, hans hemstat, att antingen ta bort eller omplacera minnesmonument av sydstatsledare.

Annons

"När vi protester mot rasism i USA så tror folk att vi protesterar mot USA. Varför är det reaktionen? Därför att USA byggdes av män som trodde på och skodde sig på rasism. Så enkelt är det. Om vi strävar efter att komma framåt, så måste dessa konfederationsmonument tas ner", skriver Justin Timberlake på Instagram.

Inlägget kommer efter den senaste tidens nya kritik mot statyn av sydstatsgeneralen och Ku Klux Klan-ledaren Nathan Bedford Forrest som står i Tennessees representanthus i Nashville.

Taylor Swift, som även hon kommer från Tennessee, utryckte förra månaden att statyer av bland andra Nathan Bedford Forrest "hyllar historiska rasister som utförde ondskefulla dåd".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons