GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Timbuktu utses till hedersdoktor i Lund

Musik • Publicerad 22 november 2021
Jason ”Timbuktu” Diakité. Arkivbild.
Jason ”Timbuktu” Diakité. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

För ett innovativt författarskap – och mångsidigt konstnärskap. Så lyder en del av motiveringen till att Jason Diakité, mer känd som artisten Timbuktu, nu utses till hedersdoktor, uppger Lunds universitet i ett pressutskick.

“Genom sina kvalificerade och pålästa reflektioner, på prosa och på vers, levererade med humor och lyrisk virtuositet, får han oss att reflektera över hur identiteter och sociala roller produceras och reproduceras i en modern värld," säger professor Barbara Törnquist-Plewa, dekanus för Humanistiska fakulteten vid Lunds universitet i ett pressmeddelande.

Jason "Timbuktu" Diakité föddes i Lund 1975. Han släppte sin första singel "Lifestress" 1996 och debutplattan "T2: Kontrakultur" kom 2000. Tre år senare kom "The botten is nådd" och det mycket framgångsrika albumet "Alla vill till himmelen men ingen vill dö" släpptes 2005.

Timbuktu har vunnit en skara Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Rockbjörnar. 2016 gav han ut familjebiografin "En droppe midnatt" som även har blivit pjäs.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.