unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Tristess och trolleri i Fabian Göransons nya bok

Kompistrubbel, trolleriöverraskningar och lärarbekymmer. Fabian Göransons nya häxbok är först ut i en ny serie.

Kapitelbok

Hokus Pokus: Den lilla häxan

Text och bild: Fabian Göranson
Förlag: Galago

Sommarlovet är tråkigt och skolstarten närmar sig. Ida har inga nära vänner och när pappa ber henne följa med honom och lillebror till badplatsen blir hon inte överförtjust. Men på vägen dit hittar hon en magisk häxhatt.

Fabian Göransons bok ”Den lilla häxan” är en blandning av bilderbok, serie och kapitelbok. Med berättande textrutor och skarpa konturer skildrar han hur Idas vardag förändras. Plötsligt kan hon göra skolmaten till vilda figurer och förvandla gympasalen till en djungel. Hennes nya krafter uppskattas av de flesta, dock inte av fröken.

I Göransons bilder finns humoristiska detaljer, dramatiska scener och ett starkt driv. Gestaltningen i textrutorna är dock något övertydlig och seg. Ändå är det både spännande och rörande att följa nioåriga Ida och hennes önskan att få vara med.

Läs mer