Annons

Wallin ersätts för inställd rättegång

Litteratur • Publicerad 9 juni 2021
Cissi Wallins juridiska kostnader inför det nedlagda förtalsmålet i Norge ska ersättas av mannen som hon anklagar för våldtäkt i sin bok "Allt som var mitt". Arkivbild.
Cissi Wallins juridiska kostnader inför det nedlagda förtalsmålet i Norge ska ersättas av mannen som hon anklagar för våldtäkt i sin bok "Allt som var mitt". Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Förtalsstämningen mot debattören Cissi Wallin och hennes norska förlag Memo, som gett ut Wallins omstridda bok "Allt som var mitt", drogs tillbaka innan målet skulle tas upp av norsk domstol.

Men personen som i boken anklagas för våldtäkt blir skyldig att betala Cissi Wallins och Memos juridiska kostnader på 580 000 norska kronor.

Annons

Wallin dömdes 2019 av Stockholms tingsrätt för förtal eftersom hon i sociala medier namngivit personen som hon anklagar för våldtäkt. Straffet blev då villkorlig dom och skadestånd. Domen har överklagats.

I december förra året beslöt Justitiekanslern att utreda om Wallin begått tryckfrihetsbrott genom publiceringen av "Allt som var mitt", som hon i Sverige gav ut på egen hand.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons