Annons

"Wolf" – höstens mest hajpade tv-serie

”Wolf” är en av de mest hyllade brittiska kriminalserierna det senaste året.
Med sin mix av svart humor, skräck och spänning har den gjort huvudrollsinnehavaren Ukweli Roach till ny stjärna.
Tv • Publicerad 12 september 2023
Ukweli Roach som Jack Caffery i tv-serien "Wolf" som snart får premiär på HBO Max. Pressbild.
Ukweli Roach som Jack Caffery i tv-serien "Wolf" som snart får premiär på HBO Max. Pressbild.Foto: Simon Ridgway/HBO Max
Ukweli Roach är dansare i grunden och har ett eget danskompani. I "Wolf" gjorde han många av sina egna stunts. Pressbild.
Ukweli Roach är dansare i grunden och har ett eget danskompani. I "Wolf" gjorde han många av sina egna stunts. Pressbild.Foto: James Pardon/HBO Max
Owen Teale från "Game of thrones" spelar ett av offren i det gisslandrama som utspelas i "Wolf". Pressbild.
Owen Teale från "Game of thrones" spelar ett av offren i det gisslandrama som utspelas i "Wolf". Pressbild.Foto: HBO Max

– Det känns lite surrealistiskt. Jag försöker att inte bry mig om det för mycket. Jag är glad över att man tycker om det, säger den brittiske skådespelaren till TT.

– Och jag hoppas vi får en möjlighet att göra det igen, tillägger han.

Annons

Det lär han få. Man håller för närvarande på att förbereda ännu en serie om den plågade polisen Jack Caffery, baserad på en av de sju böcker Mo Hayder skrev om honom innan hon avled. ”Wolf” var den sista, så nu får man söka sig bakåt för att hitta en ny intrig, samtidigt som Jack fortsätter att försöka ta reda på vad som en gång hände med hans lillebror.

– Det finns en liten katarsis på slutet, men han ger inte upp, säger Roach.

Familj tas som gisslan

Handlingen i "Wolf" påminner till viss del om Michael Hanekes film "Funny games". Två män tar en förmögen familj som gisslan i familjens stora, ensligt belägna hus. Varför? Är de enbart ute efter att skrämmas och tortera, eller ligger det mer bakom? Har det någonting att göra med dubbelmordet på två tonåringar för flera år sedan? Det är brutalt och otäckt men också ofta mörkt humoristiskt.

– Det humoristiska behövs för att väga upp det otäcka. Jag tycker om häftigt mörka berättelser, men man måste också få en möjlighet att dekomprimera. Jack är en person som är uppe i varv, och att spela en sådan person kan påverka en själv. Så vi såg till att det var glad stämning på inspelningen, och jag ägnade mycket tid till träning för att lätta på trycket.

Eget danskompani

Ukweli Roach konstaterar att han är en mycket fysisk person, han har ett eget danskompani och han har regisserat flera dansfilmer.

– Jag gillar rörelse, i "Wolf" gjorde jag så mycket som möjligt av mina stunts, även scenerna i vatten. Min dröm är att få regissera en kung fu-film, med de komplexa rörelser som krävs för kampscenerna i en sådan.

Medan han väntar på att manuset till nästa Jack Caffery-serie ska bli klart spelar han huvudpersonen i ett dataspel och han har spelat in en komediserie som heter ”The big mood” och som får premiär i januari.

– Men jag föredrar att göra sådant som ”Wolf”. Inget går upp mot att få göra ett riktigt mörkt drama.

Fakta: Ukweli Roach

Ålder: 36 år.

Bor: I London.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare filmer/tv-serier: "Streetdance 3D", "Eternal law", "Grantchester", "Humans", "Annika".

Aktuell: I "Wolf" som strömmas på HBO Max från den 14/9.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons