Heja starka tjejer

Vi bygger ett harmoniskt samhälle tillsammans genom civilkurage och socialt tryck. Alla kan göra sin del; varje handling gör skillnad.
Ledare • Publicerad 5 oktober 2020
Detta är en ledare i Kristianstadsbladet. Kristianstadsbladets politiska hållning är liberal.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Det är imponerande när människor reagerar mot felaktigheter i vardagen och står upp för sig själva. När Tilda Kilponen Persson från Hässleholm tillsammans med några andra tjejer polisanmälde en total främling som skickat en penisbild till dem gjorde de en god gärning.

Kilponen Persson började med att säga åt killen att det inte var okej och sedan kontakta hans mamma för att berätta. Men när flera hade drabbats gick de tillsammans till polisen och fick honom dömd för sexuellt ofredande. Bra att både visa civilkurage och använda rättsväsendet.

Det kommer alltid att finnas själviska personer som kränker andra, och det är viktigt att vi var och en ryter till och har mod att samlas för att protestera.

Lagar och polisresurser behövs, men de räcker tyvärr inte till att rätta till alla brister, och grunden för ett gott samhälle lägger vi i vardagen. Genom social kontroll, mod och självrespekt kan vi skapa harmoni underifrån. Kvicktänkta kvinnor som reagerar mot män som beter sig illa är en viktig del av det.

.

.

https://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/kille-skickade-penisbild-har-domts-930160a0

Carolin DahlmanSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.