unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet

Generösa regler kommer att göra att fler söker sig till Sverige. Men MP tycks inte fatta att det både kostar för svenska skattebetalare och innebär att de som kommer hit sannolikt hamnar i utanförskap. Partiet påstår sig stå för humanism, men verkar indirekt för motsatsen.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Detta är en ledare i Kristianstadsbladet. Kristianstadsbladets politiska hållning är liberal.

Socialdemokraterna gav på onsdagen efter för sin regeringspartners önskemål och skickade iväg migrationskommitténs förslag med vissa tillägg, alla i generösare riktning.

Bland annat kommer de som omfattas av den så kallade gymnasielagen att få längre tid på sig att hitta jobb. Det ska också bli enklare att få permanent uppehållstillstånd, bland annat genom lättnader av försörjningskraven.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk talade i P1 Morgon känslomässigt, nästan med gråt i rösten, om svårt sjuka barn nu ska få möjlighet att stanna och få vård i Sverige (8/10).

Men vad hon inte tycks känna till är att forskning visar att ju öppnare och snällare ett land är, desto fler söker sig dit. Många lockades till Sverige då Migrationsverket 2013 beslutade att ge alla asylsökande från Syrien permanenta uppehållstillstånd. Möjligheten till spårbyte, avsaknaden av en lista över säkra ursprungsländer kan också spela in, liksom att politiker har signalerat öppenhet.

Studier har visat att länder med långa handläggningstider drar till sig personer som ofta får avslag och utvisas; de kan då stanna kvar i förhoppning om att reglerna ska ändras. Migrationsverkets väntetider kan därmed locka.

Dessutom verkar det inte beröra Hirvonen Falk att integrationen inte fungerar alls, och att mängder av människor i vårt land lever i trångboddhet, fattigdom och saknar hopp om framtiden. Arbetslösheten bland nyanlända är skyhög och med låg utbildningsgrad kommer få in på arbetsmarknaden på riktigt. Extratjänster och andra subventionerande jobb är inte en hållbar lösning så länge lönen betalas av andra.

Kommun efter kommun varnar för att pengarna inte räcker till. SVT fann i höstas att åtta av tio planerade besparingar 2020 inom kärnverksamheter som äldreomsorg och skola och utbildning (24/11). I Högsby menade kommunalrådet häromdagen att den stora andelen flyktingar blivit en belastning för ekonomin. "Om jag ska vara ärlig, jag har ingen aning om hur vi ska klara detta", sa Stihna Johansson Evertsson (C). Högsby är bara ett av flera exempel.

Om Miljöpartiet och Socialdemokraterna inför generösare regler kommer därmed fler att komma hit, vilket förvärrar integrationsproblemen ytterligare. Kommunpolitiker får än svårare att få ihop budgetar, risken för brottslighet ökar i spåren av klyftor och hopplöshet. Skolor blir allt mer segregerade, barnfattigdomen ökar.

Detta har dock MP inga lösningar på. Hirvonen Falk sa helt enkelt i P1 att partierna tillsammans måste sätta sig ner och lösa integrationen.

Det var som att hon glömt att hon tillhör ett regeringsparti med makt över både bostads-, utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken. Varför blanda in alla partier i att lösa det egna misslyckandet?

MP har inga svar på verklighetens problem, men fortsätter ändå att slå sig för bröstet och påstå att de är godare än godast. Hirvonen Falk hävdade i radion att "Miljöpartiet står för en human och rättssäker flyktingpolitik”.

Tyvärr tvingades hon inte svara på hur humant det är att attrahera fler asylsökande till ett land som redan idag har enorma problem som följd av migrationen. Hon behövde inte står till svars för att regeringens integrationsmisslyckande försatt de flyktingar som redan finns här i en svår sits och skapat ett segregerat land. Inte heller kom frågor om vilka konsekvenser invandringen får för de svenska skattebetalarnas välfärd, inkomst eller skattenivåer.

Nej, MP fladdrar omkring i skyn med sina vingar och sprider fina ord som änglastoft.

Här nere fortsätter kampen för humanism på riktigt.

.

.

Läs gärna också

Ledare: Hej då, Miljöpartiet

Ledare: MP vill tömma ditt bankkonto

Migrationskommitténs betänkande. I denna redovisas ett flertal studier som visar på så kallade pull-effekter.

Läs mer

Sofia Nerbrand: Den som tar sitt barn till IS förtjänar fängelse

Ledare. Kvinnan som rövat bort sin son till Syrien är olämplig som förälder och ska sitta bakom lås och bom.
Sofia Nerbrand: Den som tar sitt barn till IS förtjänar fängelse

Helené Fritzon: ”Vi har inte en sekund till att förlora”

Internationella kvinnodagen – Europa. Om inget görs kommer mitt barnbarn att behöva leva med sämre möjligheter än männen.
Helené Fritzon: ”Vi har inte en sekund till att förlora”

Relik: ”Den heliga asylrätten har körts i diket”

Politik. Bengtssons bild av socialdemokratins historia är förvisso sann, men den är inte korrekt.
Relik: ”Den heliga asylrätten har körts i diket”

Ledare: Jämställdhet i nöd och lust

Ledare. Det är bra att Sverige inte längre ska erkänna utländska månggiften.
Ledare: Jämställdhet i nöd och lust

Johanna Nylander: Mens är mer än blod

Ledare. Om fler söker hjälp och bemöts av kunskap och rätt uppföljning kan vardagen förbättras för kvinnor både här och runt om i världen.
Johanna Nylander: Mens är mer än blod

Sofia Nerbrand: Nyamko Sabuni svarar inte på kärnfrågan

Ledare. Att Liberalerna gläntar på dörren för ett budgetsamarbete med SD är olyckligt, både för partiet och för Sverige.
Sofia Nerbrand: Nyamko Sabuni svarar inte på kärnfrågan

Gustav Juntti: Smärtsamt stillestånd i svensk energipolitik

Ledare. Energiminister Anders Ygeman (S) lät som en robot i fredagens riksdagsdebatt.
Gustav Juntti: Smärtsamt stillestånd i svensk energipolitik

Sofia Nerbrand: Var går svenska folkets smärtgräns?

Ledare. Folkhälsomyndighetens scenarier för den tredje vågen är förfärande. De får inte bli verklighet.
Sofia Nerbrand: Var går svenska folkets smärtgräns?

Vänstern vinner Sverige

Ledare. Efter SD:s uppgång sker frammarschen i svensk politik nu på vänsterkanten. Borgerligheten måste ta kommandot över sin framtid.
Vänstern vinner Sverige

Skatteförsörjd terrorism

Ledare. Svenska skattebetalare försörjde IS-terrorister. Något värre missbruk av skattepengar går inte att föreställa sig. Det ger anledning att fundera över hela socialförsäkringssystemets funktion.
Skatteförsörjd terrorism

Tiden rinner ut för borgerligheten

Ledare. Liberalernas SD-fokus tar inte bara död på det egna partiet. Det riskerar att ta svensk borgerlighet med sig i graven.
Tiden rinner ut för borgerligheten

Asylsökande som flyttar till Kristianstad kan mista ersättning

Kristianstad. Kristianstad får rätt att undanta hela kommunen från ebo-lagen.
Asylsökande som flyttar till Kristianstad kan mista ersättning