unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Komsi komsi migranter, lockar Miljöpartiet

Generösa regler kommer att göra att fler söker sig till Sverige. Men MP tycks inte fatta att det både kostar för svenska skattebetalare och innebär att de som kommer hit sannolikt hamnar i utanförskap. Partiet påstår sig stå för humanism, men verkar indirekt för motsatsen.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Detta är en ledare i Kristianstadsbladet. Kristianstadsbladets politiska hållning är liberal.

Socialdemokraterna gav på onsdagen efter för sin regeringspartners önskemål och skickade iväg migrationskommitténs förslag med vissa tillägg, alla i generösare riktning.

Bland annat kommer de som omfattas av den så kallade gymnasielagen att få längre tid på sig att hitta jobb. Det ska också bli enklare att få permanent uppehållstillstånd, bland annat genom lättnader av försörjningskraven.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk talade i P1 Morgon känslomässigt, nästan med gråt i rösten, om svårt sjuka barn nu ska få möjlighet att stanna och få vård i Sverige (8/10).

Men vad hon inte tycks känna till är att forskning visar att ju öppnare och snällare ett land är, desto fler söker sig dit. Många lockades till Sverige då Migrationsverket 2013 beslutade att ge alla asylsökande från Syrien permanenta uppehållstillstånd. Möjligheten till spårbyte, avsaknaden av en lista över säkra ursprungsländer kan också spela in, liksom att politiker har signalerat öppenhet.

Studier har visat att länder med långa handläggningstider drar till sig personer som ofta får avslag och utvisas; de kan då stanna kvar i förhoppning om att reglerna ska ändras. Migrationsverkets väntetider kan därmed locka.

Dessutom verkar det inte beröra Hirvonen Falk att integrationen inte fungerar alls, och att mängder av människor i vårt land lever i trångboddhet, fattigdom och saknar hopp om framtiden. Arbetslösheten bland nyanlända är skyhög och med låg utbildningsgrad kommer få in på arbetsmarknaden på riktigt. Extratjänster och andra subventionerande jobb är inte en hållbar lösning så länge lönen betalas av andra.

Kommun efter kommun varnar för att pengarna inte räcker till. SVT fann i höstas att åtta av tio planerade besparingar 2020 inom kärnverksamheter som äldreomsorg och skola och utbildning (24/11). I Högsby menade kommunalrådet häromdagen att den stora andelen flyktingar blivit en belastning för ekonomin. "Om jag ska vara ärlig, jag har ingen aning om hur vi ska klara detta", sa Stihna Johansson Evertsson (C). Högsby är bara ett av flera exempel.

Om Miljöpartiet och Socialdemokraterna inför generösare regler kommer därmed fler att komma hit, vilket förvärrar integrationsproblemen ytterligare. Kommunpolitiker får än svårare att få ihop budgetar, risken för brottslighet ökar i spåren av klyftor och hopplöshet. Skolor blir allt mer segregerade, barnfattigdomen ökar.

Detta har dock MP inga lösningar på. Hirvonen Falk sa helt enkelt i P1 att partierna tillsammans måste sätta sig ner och lösa integrationen.

Det var som att hon glömt att hon tillhör ett regeringsparti med makt över både bostads-, utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken. Varför blanda in alla partier i att lösa det egna misslyckandet?

MP har inga svar på verklighetens problem, men fortsätter ändå att slå sig för bröstet och påstå att de är godare än godast. Hirvonen Falk hävdade i radion att "Miljöpartiet står för en human och rättssäker flyktingpolitik”.

Tyvärr tvingades hon inte svara på hur humant det är att attrahera fler asylsökande till ett land som redan idag har enorma problem som följd av migrationen. Hon behövde inte står till svars för att regeringens integrationsmisslyckande försatt de flyktingar som redan finns här i en svår sits och skapat ett segregerat land. Inte heller kom frågor om vilka konsekvenser invandringen får för de svenska skattebetalarnas välfärd, inkomst eller skattenivåer.

Nej, MP fladdrar omkring i skyn med sina vingar och sprider fina ord som änglastoft.

Här nere fortsätter kampen för humanism på riktigt.

.

.

Läs gärna också

Ledare: Hej då, Miljöpartiet

Ledare: MP vill tömma ditt bankkonto

Migrationskommitténs betänkande. I denna redovisas ett flertal studier som visar på så kallade pull-effekter.

Läs mer

Debatt: God omsorg kräver också nytänkande

KD. Svar på Anders Tell och Kristina Lindbåges debattartikel.
Debatt: God omsorg kräver också nytänkande

Replik: Märklig vurm för franska som skolval

SD-inlägg. Man blir lätt lurad av syftet med Annelie Fälth Simonssons (SD) insändare.
Replik: Märklig vurm för franska som skolval

Brott: Man rånad och misshandlad av flera gärningspersoner

Nyheter. Polisen larmades om ett bråk på Österäng, sent på torsdagen.
Arkivbild.

Johan Nilsson spräckte hakan: ”Jag spelar mot HK Malmö”

Handboll. Önnereds matchläkare häftade ihop skadan.
Johan Nilsson spräckte hakan: ”Jag spelar mot HK Malmö”

Traktor-tåg in till Kristianstad – ”Finns de som ger en fingret”

Kristianstad. På torsdagen var det dags för traktorparaden som arrangeras av Önnestadsgymnasiet, men är öppen för alla som får och kan köra traktor.
Traktor-tåg in till Kristianstad – ”Finns de som ger en fingret”

Läraren tillbakavisar anklagelser om onani

Nyheter. ”Jag visste inte att jag var synlig i bild”
Läraren tillbakavisar anklagelser om onani

IFK körde över Önnered – Markus Olsson visade klass

Handboll. Femteplatsen finns inom räckhåll inför sista omgången.
IFK körde över Önnered – Markus Olsson visade klass

IFK säkrade sjätteplatsen – fick nyckelspelare skadad

Handboll. På lördag spelas sista omgången av Handbollsligan.
IFK säkrade sjätteplatsen – fick nyckelspelare skadad

Lärare misstänks ha onanerat framför elever under digital lektion

Anmälan. Unga tonåringar chockades av upplevelsen.
Lärare misstänks ha onanerat framför elever under digital lektion

Trafikolycka: Cyklist påkörd – hamnade under bilen

Kristianstad. En person är förd till sjukhus.

Kyrkan missade att gräva en grav till hennes pappa

Kristianstad. Kyrkoherden: ”Det är beklagligt, en mänsklig miss”.
Kyrkan missade att gräva en grav till hennes pappa

Sofia Nerbrand: Var går svenska folkets smärtgräns?

Ledare. Folkhälsomyndighetens scenarier för den tredje vågen är förfärande. De får inte bli verklighet.
Sofia Nerbrand: Var går svenska folkets smärtgräns?