GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sofia Nerbrand: Bulletin blev ett brakfiasko

Nättidningens fräna bidrag ska inte saknas av någon.
Sofia NerbrandSkicka e-post
Ledare • Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 19 oktober 2021
Sofia Nerbrand
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Kristianstadsbladet politiska etikett är liberal.

Nättidningen Bulletins följetong av hisnande skandaler nådde svårslagna höjder på ägarbolagets stämma i torsdags. Då tog den nya VD:n med sig en sekundant: trippelmördaren Ricard Nilsson som är bördig från Arkelstorp utanför Kristianstad. Tydligen ska han interngranska obekväma medarbetare, men det tillbakavisas nu av ledningen.

”Efter ett otal bråk med stora bokstäver inför öppen ridå har Bulletin tappat såväl grundare, chefredaktörer, VD:ar, skribenter, läsare som förtroendekapital.”

Bulletins nytillträdde opinionschef Dan Korn – som också var med och etablerade den sverigedemokratiska tankesmedjan Oikos – hävdar att den som lämnat en ljudfil från sammankomsten till Expressen har sparkats ut med omedelbar verkan. Det var bara den senaste i den långa rad av personer som har fått gå på plankan – eller självmant lämna skeppet.

Bulletin lanserades med pompa och ståt för att bli en svensk New York Times för snart ett år sedan. Men med en helt annan politisk lutning än flaggskeppet i NY: konservativ med nationalistiska och populistiska inslag. Samt ett ilsket tonläge.

I stort sett alla svenska högerröster tog anställning på Bulletin när den startade. Men efter ett otal bråk med stora bokstäver inför öppen ridå har plattformen tappat såväl grundare, chefredaktörer, VD:ar, skribenter, läsare som förtroendekapital. Den självförhärligade spjutspetsen blev en turbulent flopp.

Det är synd att ett privat och påkostat medieprojekt kapsejsar för mer mångfald, fler ägare, bättre kvalitet och internationell utblick är varmt välkomna inslag i svensk journalistik och politik. Fast ingen bör sakna Bulletins fräna bidrag.

Sofia Nerbrand är politisk redaktör

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.