Stoppa rosaröd FI-politik byggd på Schymans okunniga svammel

Ledare Artikeln publicerades
Foto:MAJA SUSLIN / TT

Gudrun Schyman (FI) stod på tisdagkvällen i Aktuelltstudion och utdelade alla möjliga slags presenter utan att verka ha minsta koll på hur de ska finansieras. Denna typ av vänsterpolitik är farlig för Sverige.

I helgen har Feministiskt Initiativ kongress och de politiska förslagen ska vässas. Det kan behövas.

Partiet har en häpnadsväckande politisk vision, med en generositet med andras pengar som ställer andra vänsterpartier i lä. Man lovar kraftigt höjda socialbidrag, höjd a-kassa (även för den som säger upp sig och alltså väljer att inte jobba), avgiftsfri kollektivtrafik, fri tandvård, flyktingamnesti, ökade resurser och personal till vården, höjda pensioner för kvinnor, och sex timmars arbetsdag med bibehållen lön. Dessutom vill man ha stopp för utvisningar även för dem som har fått avslag, att papperslösa få försörjningsstöd, sjukvård och skola samt att EU-migranter ska tilldelas bostäder.

Allt detta ska svenska arbetande skattebetalare tydligen stå för. Programledaren Anders Holmberg frågade Schyman hur mycket det kommer att kosta, men det kunde hon inte svara på. ”Nu har jag inte summan i huvudet.” Men, frågade han, är det 1 eller 50 miljarder? ”Nej, det rör sig inte om sådana siffror” (21/3). Jaså inte? Vad händer när en regering skickar signaler till människor att man inte behöver arbeta eller ens vara medborgare för att få tillgång till välfärd här i Sverige? De långsiktiga konsekvenserna kan bli dyra. Ser de verkligen inte det?

  Tyvärr verkar FI leva i en annan verklighet än vi andra som måste budgetera och prioritera i både privatlivet och politiken. I SVT:s reportage sa Lisa Palm, FI-politiker i Stockholms stad: ”Vi tror att en annan värld är möjlig”. Annika Nylén (Fi) fortsatte: ”Det finns resurser. Det finns. Det är bara att omfördela. Det finns så många människor som har så mycket möjligheter, så det är inget problem, vi kan ta emot fler”.

  Ja, det lär bli många som får se sina bankkonton minska om FI får bestämma.

  Schyman förklarade sin syn på ekonomi. ”Det finns två sätt att få in pengar på. Det ena är att man sparar, det andra är skatter”. Hennes kollega i Stockholm, Lisa Palm, konstaterade: ”Det är ingen hemlighet att vi gillar skatt”. Nej, att de anser sig ha nästan obegränsad rätt till våra individuella resurser för att få igenom sina visioner har nog ingen missat. Vi liberaler ryser till av den bristande respekten - liksom av oförståelsen för hur feltänkt det är.

  ”Vi har inget annat sätt att hantera pengar på än andra”, menade partiledaren. Men vad hände med tankar om tillväxt och produktivitet? Vad hände med tanken att man kan motivera människor att starta och driva företag så att den gemensamma kakan växer? Utan den synen är det förståeligt om man inte ser några problem med att ta mer och mer och mer av svenskarna. Men en dag tar pengarna slut. Vad händer då?

  I senaste Poll of Polls fick FI 1,6 procent av väljarnas röster; ja, hokus-pokus-partier lockar självklart alltid några. Men det är dags att sätta stopp för detta vänsterparti – både för att de ger feminismen ett dåligt namn, och för att man är direkt skadliga för Sverige.

  Läs gärna även:

  Håll Schyman borta från de unga tjejerna

  Kvinnor kan också kriga för fred

  FI struttar på rosa moln

  De tar Sverige på flumride