Nyheter

Säg hej då till skinkan

Nyheter • Publicerad 5 januari 2011
Foto: 

Om du tillhör dem som aldrig lyckas göra slut på julmaten men ändå inte vill slänga sista biten av skinkan, så satsa på att göra en potatisgratäng där du skär resten av julskinkan i smala stavar och toppar med ett lager av potatis och ost. Sillrester kan du använda till en enkel omelett eller kanske lite goda "smörrebröd".

Bryggkaffe "nya" trenden

Glöm lattehysterin. Vanligt hederligt bryggkaffe spås bli den senaste trenden på kaffehimlen. Redan nu börjar kaffeställen dyka upp som specialiserat sig på olika sorters bryggkaffe gjort på specialrostade bönor.

Och allra helst ska nästan kokande vatten hällas direkt över bönorna i ett melittafilter.

Nytt år..

Nytt år och nya matvanor eller i alla fall smalare sådana om vi skall tro Bokus topplista på vilka böcker som säljer bäst just nu. Förutom "Familjens kom-ihåg"-kalender så är det litteratur om viktminskning och hur vi ska kunna äta bättre som gäller.

1. Matrevolutionen : Ät dig frisk med riktig mat

2. 6 kilo på 6 veckor.

3. Familjens kom-ihåg kalender 2011.

4. LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater.

5. Hjärnkoll på maten.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.