Cykelförsäljare utökar till Sölvesborg

Mohlins utvidgar genom att starta en ny butik. Företagets tredje försäljningsställe öppnar i Sölvesborg.
Näringsliv • Publicerad 24 januari 2012

Sedan tidigare har Mohlins cykel och motor AB butiker i Kristianstad och Hässleholm. Nu öppnar företaget också i Sölvesborg.

– Ett företag behöver expandera och få fler kunder. Vi har många kunder i Bromölla och Sölvesborgs-området och nu ökar vi servicen gentemot dem genom att öppna en ny butik, säger Ulf Mohlin.

Till att börja med ska en person sköta butiken i Sölvesborg.

– Vi har anställt Leif Byqvist som butikschef. Han har 20 års erfarenhet av branschen så han vet vad han sysslar med, säger Ulf Mohlin.

Mohlins cykel och motor har i dagsläget sju anställda plus extrapersonal. I framtiden kan det bli aktuellt att öppna ytterligare butiker.

– Vi tittar på flera orter. Vi har långväga kunder som har önskemål om att vi ska öppna på fler ställen men i så fall blir det inte i år, säger Ulf Mohlin.

Det var hans farfar Olof som startade företaget i Härlöv 1924. Ulf Mohlin tog över efter sin far Kurt 1998.

Hur är konkurrensen och intresset i branschen?

– Konkurrens finns i alla branscher och det är utmanande och spännande. Intresset ökar hela tiden och det är friskvård vi sysslar med eftersom det är nyttigt att röra på sig. Det är fler som cykelpendlar till jobbet och det här är en framtidsprodukt. Jag ska fortsätta att bygga ut och göra företaget större, säger Ulf Mohlin.

INTERNAL INTERNAL
Jerker Hagman
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.