GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ikea vill att du ska kissa på annonsen

Ekonomi • Publicerad 11 januari 2018 • Uppdaterad 11 januari 2018
Ikea testar udda grepp i en ny annons. Arkivbild
Ikea testar udda grepp i en ny annons. Arkivbild
Foto: Jens Meyer

Kissa på annonsen – och få familjerabatt. Det är det något udda upplägget bakom en ny kampanj från Ikea, där du kan få en spjälsäng för halva priset om du bevisar att du är gravid, skriver Resumé.

Pappersannonsen, som trycks i begränsad upplaga och som bland annat publicerats i Amelia, ser ut som en helt vanlig annons – med undantag av en liten ruta där man ska applicera ett urinprov. Tekniken bygger på antikroppar som binder ett graviditetshormon, vilket ger en färgförändring i pappret – varpå den tidigare osynliga texten om rabatt träder fram. Reklambyrån som ligger bakom idén säger att annonsen tagits fram "med glimten i ögat".

Kampanjen har uppmärksammats av bland annat amerikanska CBS News och även väckt reaktioner på Twitter. "Nej, Ikea. Ingen vill kissa på en tidning för att få en rabattkupong. Ingen", skriver en användare. "Jag undrar om Ikea tänkt igenom det här", undrar en annan.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.