Annons

Kraftiga börsfall i Europa

Europas börser faller kraftigt efter beskedet om en grekisk folkomröstning. Stockholmsbörsen backar med nästan 5 procent. Även de italienska, franska och grekiska börserna faller.
Näringsliv • Publicerad 1 november 2011

Den italienska börsen hade efter lunch gått ner med 7 procent. Den franska börsen sjönk med mer än 5 procent, liksom Frankfurtbörsen.

Den grekiska börse föll med mer än 6 procent i förmiddagshandeln, efter beskedet om en folkomröstning om landets besparingsåtgärder.

På valutamarknaden tappar euron mot den allmänt starkare dollarn och nådde på eftermiddagen sin lägsta notering sedan den 12 oktober. Euron stod då i 1:36 dollar, enligt Reuters. Eurogruppens ordförande Jean-Claude Juncker flaggade under dagen för att Grekland kan tvingas ställa in betalningarna om landet inte godtar räddningspaketet.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons