GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Missnöje med chefens lön – tjänar över 100 miljoner

Bland Astra Zenecas ägare finns ett utbrett missnöje med ersättningen till läkemedelbolagets vd Pascal Soriot. Fredagens stämma röstade ja till att godkänna Soriots lönepaket, men med ovanligt svagt stöd.
Ekonomi • Publicerad 19 maj 2018

Ägare som representerade drygt 37 procent av aktierna vid stämman röstade emot eller avstod, vilket kan ses som ett svidande misstroende mot ordförande Leif Johansson och resten av styrelsen, skriver Dagens industri (DI).

Astrachefens ersättningar var förra året enligt årsredovisningen 9,4 miljoner pund, över 100 miljoner svenska kronor, i lön, bonus, förmåner och pension. Flera rådgivningsföretag hade rekommenderat stämman att rösta nej till lönepaketet, med motiveringen att det inte motsvarar koncernens utveckling.

Under 2017 sjönk både resultat och kassaflöde och även 2018 börjar svagt. Enligt fredagens delårsrapport var vinsten lägre än under motsvarande period förra året. (TT)

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.