Annons
Nyheter

14-årig pojke beskjuten i Sibbhult

En 14-årig pojke blev på söndagseftermiddagen beskjuten i Sibbhult. Han befann sig vid lekplatsen vid Ågatan då han hörde tre skott från ett skogsparti.Ett av dem träffade i ankeln med blödande sår som följd. Sannolikt kom skotten från ett luftgevär.
Nyheter • Publicerad 29 september 2003

Pojken blev beskjuten vid 17-tiden. Skotten kom från ett skogsparti i närheten av lekplatsen, men varken han eller hans kompisar hann uppfatta vem som låg bakom skotten.

Utöver skottet som träffade ankeln, uppfattade pojken och hans kompisar ytterligare två skott som vinade förbi i höjd med hans huvud.

Annons

Pojkens mamma anmälde skotten till polisen tre timmar senare, tjugo över åtta.

Skottet orsakade ett märke som en rund ring runt såret på ankeln, tre fyra millimeter stort, vilket får polisen att misstänka att det rör sig om ett luftgevär.

Om skottet var avsett för just 14-åringen är oklart. Han ska enligt polisen ha uppgett att han inte har känt sig hotad av någon före händelsen.

Polisen ser allvarligt på händelsen.

– Man kan ju bli blind. Nu får vi försöka reda ut vad som hände och stävja så det inte händer igen, säger polisens inre befäl i Kristianstad, L-I Plagman.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons