Annons
Nyheter

16-åriga Ida blev årets Gärdsflicka

Midsommardagen: Årets Gärdsflicka är den 18:e i ordningen. Hon heter Ida Sandberg, fyller snart 16 år och kommer från Everöd. – Det känns bra att bli Gärdsflicka. Jag hoppas kunna representera kulturen och lyfta fram folkmusiken som ju är en del av vår historia. Det sade Ida Sandberg när hon vid det traditionsenligamidsommardagsfirandet i Degeberga på midsommardagen fick blommor av Gärds härads hembygdsförening.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2001
blev årets Gärdsflicka på midsommardagen.
blev årets Gärdsflicka på midsommardagen.Foto: Ida Sandberg, 16 år,

Ida Sandberg spelade därefter fiol för besökarna som har slagit sig ner på slänten mot scenen.

Musiken är en viktig del av Ida Sandbergs liv. Hon har spelat fiol sedan hon gick i andra klass. Till hösten hoppas hon komma in på en gymnasieutbildning i Perstorp, med inriktning mot processkemi.

Annons

örutom Gärdsflickan och folkdansuppvisning, njuter besökarna vid hembygdsparken av att lyssna till Mona Rosell som spelar en blandad sommarrepertoar tillsammans med medlemmar av sin familj samt gitarristen Mats Berg.

Eva Holmestig

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons