Nyheter

17-åring begärs häktad för skjutning

(Uppdaterad 13.30) Den 17-åring som sitter anhållen, misstänkt för mordförsöket på Bjäregatan, begärdes häktad på söndagen. Häktningsförhandlingen inleddes idag klockan 13.
Nyheter • Publicerad 16 december 2007
Foto: 

Den 17-årige mannen greps i onsdags och anhölls misstänkt för mordförsök. Han är den femte som har gripits och anhållits, misstänkt för mordförsöket på Gamlegården den 5 december, då en 20-årig man sköts med två skott.

Sedan tidigare sitter fyra unga män, 18, 19, 20 och 23 år gamla, häktade, på sannolika skäl misstänkta för försök till mord tillsammans och i samförstånd med andra.

Om de är ett gäng kan Ingvar Widell, polisens presstalesman i Kristianstad, inte svara på.

- De flesta av dem bor på Näsby och känner varandra på så sätt. Om de är ett gäng får utredningen visa, säger han.

Många unga ska ha varit på plats vid skjutningen i vändzonen på Bjäregatan sent på kvällen den 5 december. Polisen har inte velat berätta så mycket om händelsen.

- Utredningen går sakta framåt, men många förhör återstår, säger Ingvar Widell till TT.

Han säger att ungdomarna inte vill berätta så mycket.

- Får vi bara bilden klar för oss så kan vi nog pussla ihop det.

Vice chefsåklagare Pernilla Åström lämnade in häktningsbegäran på söndagen.

Hon åberopar samma skäl som vid häktningarna av de andra fyra, att den anhållne kan undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen om han försätts på fri fot.

Den 23-årige man som häktades i fredags belades också med restriktioner för att inte kunna kommunicera med andra parter.

Den 20-årige mannen, som blev skjuten med ett skott i huvudet och ett i bålen, vårdas av specialister på ett sjukhus utanför Skåne. Hans tillstånd är fortfarande kritiskt, men stabilt.

De tidigare häktningsförhandlingarna har hållits inför stängda dörrar av utredningsskäl och på polishuset i Kristianstad av säkerhetsskäl.

Även dagens häktningsförhandling hålls i polishuset.

Ingela Rutberg

044-18 55 65

ingela.rutberg@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.