Nyheter

17-åringen ännu spårlöst borta

Polisen har ännu inga spår efter den 17-årige pojke som försvann på väg från hemmet i Önnestad till skolan i Kristianstad vid åttatiden i onsdags morse.
Nyheter • Publicerad 17 november 2001

Under fredagen pågick sökandet omkirng Önnestad fram till eftermiddagen. Då kontrollerade polisen olika tips och platser, bland annat med hjälp av två polishundar.

– Dessutom förhöde vi människor i pojkens omgivning, berättar Roland Larsson, som är chef för spaningsroteln i Kristianstad. I onsdags och torsdags sökte polisen igenom mycket av terrängen norr och väster om Önnestad med hjälp av ett tiotal hundar, helikopter och skallgångskedjor.

– Vi hittade inte minsta spår efter pojken och ett fortsatt systematiskt sökande inom ett ännu större område betraktas inte som meningsfullt, säger Roland Larsson. Polisen vet ännu inte med säkerhet om 17-åringen steg på bussen i Önnestad som han skulle klockan 07.20 i onsdags för att åka till skolan i Kristianstad .

– Därför vill vi komma i kontakt med alla passagerare på bussen, framhåller Roland Larsson.

För närvarande finns det ingen misstanke om brott i samband med försvinnandet.

Polisen ser ändå mycket allvarligt på att pojken är borta. Familjen hotas av utvisning efter ett beslut nyligen i Utlänningsnämnden. Pojken har gett uttryck för att han inte vill återvända till hemlandet.

Lennart Svenezon/Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.