Nyheter

18-åring begärs häktad för mordförsök

Polisen kan vara på väg att klara upp knivdådet i en lägenhet på Charlottesborg natten till lördagen den 24 februari. På tisdagen begärdes en 18-årig yngling häktad som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Han nekar till anklagelserna.
Nyheter • Publicerad 3 april 2001

18-åringen blev anhållen i sin frånvaro redan några dagar efter händelsen. Han kunde dock gripas först vid midnatt mellan 31 mars och 1 april. Häktningsförhandlingen hålls i dag.

Det var under en fest i lägenheten som en för festdeltagarna okänd man plötsligt steg in i lägenheten. Han högg med en kökskniv genom örsnibben på en av gästerna. Kniven trängde också in i halsen. Knivhugget betecknas som livsfarligt och läkarna betraktar det som en ren slump att det inte vållade allvarliga skador. I halsen finns både stor blodkärl och viktiga nervbanor. Efter knivhugger försvann gärningsmannen lika snabbt som han kommit.

Lennart Svenezon

Polisens förhör med festdeltagarna ledde så småningom till att misstankarna riktades mot 18-åringen.

Han är, enligt åklagaren, också på sannolika skäl misstänkt för misshandel och olaga hot i Kristianstad på nyårsnatten.

Dessutom står han redan under åtal för andra, mindre allvarliga brott i Kristianstad.

Åklagaren motiverar häktningsframställningen med risken för att mannen på fri fot försöker försvåra den pågående polisutredningen eller fortsätter med brottslighet.

[Högerställ][Halvfet]Lennart Svenezon[hf]

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.