Nyheter

18-åring erkänner väskryckningen i Kristianstad i går

Polisen grep vid lunchtid i dag en 18-årig yngling som misstänkt för delaktighet i väskryckningen mot en äldre kvinna på Lansiärvägen på Näsby i går eftermiddag. Kvinnan hade 1 500 kronor i plånboken i väskan. 18-åringen var utpekad av ett vittne och erkände nästan direkt att han varit med om väskryckningen. Dessutom har han tagit på sig ytterligare en väskryckning i Kristianstad för ett par veckor sedan.
Nyheter • Publicerad 29 november 2001

Vid 16-tiden i fredags råkade en annan äldre kvinna ut för samma sak på Näsbychaussén. Hennes väska innehöll bland annat 5 000 kronor i kontanter. Den väskryckningen nekar han till.

Båda kvinnorna uppger att väckryckarna var två ynglingar som de inte kände igen sedan tidigare. Gärningsmännen sprang från brottsplatserna. Polisen söker nu efter 18-åringens medbrottsling.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.