Nyheter

18-åringen erkände knivdådet i rätten

Tingsrätten häktade på onsdagsförmiddagen en 18-årig yngling för knivdådet i en lägenhet på Charlottesborg, natten till lördagen den 24 februari. 18-åringen medgav inför tingsrätten att det var han som utdelade knivhugget som gick genom örsnibben och in i halsen på en person i lägenheten.
Nyheter • Publicerad 4 april 2001

– Det råder däremot delade meningar om omständigheterna runt knivhugget, säger biträdande chefsåklagare Pernilla Åström.

Tingsrätten delar dock hennes uppfattning att 18-åringen är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Dessutom grundar tingsrätten häktningen på att 18-åringen redan står under åtal för misshandel och olaga hot i Kristianstad på nyårsnatten.

18-åringen dök plötsligt upp på en privat fest i en lägenhet på Charlottesborg. Ingen av festdeltagarna kände honom och efter en stund fick han tag i en kökskniv och högg mot en av personerna i lägenheten.

Åklagaren fick två veckor på sig att väcka åtal.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.