Annons
Nyheter

20-åring anlade brand i lägenhet i morse

En 20-årig man greps av polisen och två personer fick föras till centralsjukhuset efter en lägenhetsbrand på Söder i Kristianstad på tisdagsmorgonen.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2001

Det var vid sextiden som larmet kom om att det brann i lägenheten. När rökdykare gick in fanns det två personer i lägenheten. Båda var oförmögna att ta sig ut på egen hand.

–Det brann på flera ställen och lägenheten var rökfylld, rapporterar räddningsledaren, brandmästare Hans Lindell.

Annons

Rökdykare hjälpte ut de två personerna. Båda hade fått mycket rök i sig och var omtöcknade. De fördes i ambulans till sjukhuset där de fortfarande ligger kvar.

Branden var snabbt släckt, men förödelsen i lägenheten är stor.

Den 20-årige mannen greps av polisen. Han säger att han tyckte det var för kallt inomhus. Han satte därför eld på en fåtölj för att få det lite varmare. Hur det kunnat börja brinna också på flera andra ställen i lägenheten är fortfarande oklart.

Polisen inledde under tisdagseftermiddagen förhören med 20-åringen och samtidigt gjordes en teknisk undersökning av lägenheten.

20-åringen är misstänkt för mordbrand.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons