Annons
Nyheter

20-åring begärs häktad för mordbrand

Den 20-årige yngling som misstänks för mordbranden i missionshuset Betel i Glimåkra en natt i mitten på mars begärdes sent på onsdagseftermiddagen häktad. Åklagare Tom Jönsson motiverar häktningsframställningen med att det rör sig om ett allvarligt brott och att det under alla omständigheter är av synnerlig vikt för den fortsatta utredningen att 20-åringen häktas.
Nyheter • Publicerad 25 april 2001

– Det finns fler personer som vi vill prata med och stämma av de uppgifter som lämnats hittills i utredningen, säger en av polisens utredare, Stefan Åkesson, som annars är mycket förtegen om den pågående förundersökningen.

Häktningsförhandlingen hålls under torsdagsförmiddagen i Kristianstads tingsrätt. Åklagare Tom Jönsson kommer att begära stängda dörrar av utredningsskäl. 20-åringen nekar till brottet.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons