Nyheter

20-åringen blev häktad för mordbrand

Den 20-årige yngling från Broby som misstänks för mordbranden i missionshuset Betel i Glimåkra en natt i mitten på mars häktades klockan 10.10 på torsdagsförmiddagen av Kristianstads tingsrätt. Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar med hänvisning till utredningssekretessen, eftersom eventuella medgärningsmän fortfarande är på fri fot och söks av polisen. 20-åringen nekade till brott.
Nyheter • Publicerad 26 april 2001

Åklagare Tom Jönsson motiverade häktningsframställningen med att misstanken gäller ett mycket allvarligt brott och att det under alla omständigheter är av synnerlig vikt för den fortsatta utredningen att 20-åringen häktas. Tingsrätten håller med honom, Åklagaren fick också tingsrättens tillstånd att belägga 20-åringen med restriktioner under häktningstiden.

– Det finns fler personer som vi vill prata med och stämma av de uppgifter som lämnats hittills i utredningen, säger en av polisens utredare, Stefan Åkesson.

Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.