Annons
Nyheter

2001-författarens DNA-prov ut i rymden 2003

HOUSTON (TT-Reuters) ArthurC Clarke är inte själv med ombord, och tajmningen missar med ett par år, men 2003 beräknas ett meddelande och ett DNA-prov hämtat från ett av författaren Clarkes hårstrån ge sig ut på rymdäventyr.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2001

Den i dag 83-årige författaren av "År 2001 – ett rymdäventyr" är en av 55000 personer som anmält intresse av att delta i ett projekt för att sända ett budskap ut i yttre rymden till de eventuella levande varelser i främmande galaxer som kan vara intresserade.

Bakom projektet står en organisation i Houston, Texas som kallar sig Encounter2001. En rymdprojektil med meddelandena från jordvarelserna beräknas kunna sändas iväg med en ArianeV-raket från Franska Guyana under tredje kvartalet 2003.

Annons

Efter tre veckors kretsande runt Jorden skjuts raketen iväg på en 13,5 år lång resa som skall föra den långt bortom vårt solsystems yttersta planet, Pluto.

"Farväl, min klon", är det enkla budskap ArthurC Clarke sänder ut i rymden tillsammans med sitt DNA-prov och ett fotografi av sig själv.

Encounter2001 räknar med att sponsorer skall stå för de omkring 25 miljoner dollar som projektet beräknas kosta.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons