Nyheter

21-åring häktad för våld mot vakt

Den 21-årige man från Malmö som var med om att stjäla shampo på Prima i Bromölla i söndags och sedan slog en stol i huvudet på väktaren som ingrep häktades på tisdagen.
Nyheter • Publicerad 23 juli 2002

Häktningen motiveras med risken för fortsatt brottslighet.

Det var vid 19-tiden som väktaren reagerade när han såg två män och en kvinna komma in i butiken och gå omkring, De skiljde sig, enligt väktaren, från vanliga kunder.

Sällskapet plockade ner shampo för cirka 450 kronor i kundvagnen och lade därefter kläder över.

Väktaren såg sedan hur 21-åringen stod på vakt när den unga kvinnan stoppade på sig shampot i specialsydda fickor på insidan av kjolen. Alla tre lämnade därefter butiken utan att betala för sig.

När väktaren stoppade dem hann den ene mannen fly i bil. 21-åringen och den 17-åriga kvinnan greps och togs med in på kontoret. Där blev det ett tumult och väktaren fick en stol i huvudet. Väktaren hävdar att mannen slog honom med stolen, medan 21-åringen hävdar att han kastade den. Hur som helst så erkönner han misshandel och medhjälp till stöld.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.