Nyheter

22-åring dömd för bråk vid mack

En 22-årig man dömdes i dag till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst för misshandel av en 18-årig yngling vid Bilisten i Broby sent en lördagskväll i maj.
Nyheter • Publicerad 26 november 2001

Alternativet skulle, enligt tingsrätten, varit en månads fängelse.

22-åringen uppger att han hört att ynglingen sagt något dumt om en av hans kamrater och ville reda ut detta genom att göra upp.

– Jag stötte till honom med en vinklad handflata på ena kinden och sedan satte han sig helt enkelt ner.

18-åringen berättar däremot att han blev nedslagen av två knytnävsslag, ett i tinningen och ett i nacken och tingsrätten tror på honom.

Ynglingen lånade en mobiltelefon och ringde efter sin styvfar, som genast kom dit. Han fällde då 22-åringen till marken för att hindra fortsatt bråk.

Den 30-årige mannen blev åtalad för misshandel genom att knuffas. Åklagaren mildrade brottsrubriceringen till ofredande vid rättegången och tingsrätten frikände slutligen mannen med hänvisning till nödvärnsrätten.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.