Nyheter

23-åring angrep pojkar i trappa i Bromölla

Tingsrätten i Kristianstad har dömt en 23-årig man till en månads fängelse villkorligt för ett överfall på två 16-åriga pojkar i en trappuppgång i Bromölla.
Nyheter • Publicerad 18 april 2001

Tingsrätten ger honom möjlighet att fullgöra 40 timmars samhällstjänst istället för att avtjäna fängelsestraffet. Dessutom har han en pågående skyddstillsyn över sig efter en tidigare dom för bland annat bilstöld. Det räknas honom till godo att han skött kontakterna med övervakaren och aktivt arbetar för att förbli drogfri.

Knackning på fönster

De två 16-åringarna gick förbi ett hyreshus i Bromölla vid åttatiden en kväll i höstas. En man knackade på ett fönster och vinkade in dem. 23-åringen var på besök i lägenheten och mannen sade till honom att pojkarna tagit hans mobiltelefon.

– Jag rusade ut i trappuppgången och ville skrämma pojkarna för att få reda på sanningen om mobiltelefonen. Jag knuffade till dem och drog därefter in dem i lägenheten. Där fick de tre eller fyra lavetter var. Det är möjligt att jag också gav dem några barfotasparkar, berättade 23-åringen vid rättegången.

Utövade mer våld

Tingsrätten anser det dock klarlagt att mannen utövat större våld mot pojkarna än vad han medgett.

Därför döms han för att han gett den ene 16-åringen ett stort antal knytnävsslag och en spark mot huvudet och överkroppen och tagit fram en kniv och hotat skära honom. Han döms också för att han gett den andre pojken flera sparkar och slag med både öppna och knutna händer, huvudsakligen mot huvudet men också mot ryggen, armarna och benen.

Båda pojkarna blev ordentligt mörbultade med svullnader och blåmärken lite varstans.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.