Annons
Nyheter

25-årig man dömd för grovt vapenbrott

En 25-årig man från Kristianstad dömdes på fredagen till ett år och två månaders fängelse villkorligt för bland annat grovt vapenbrott och en lång rad andra allvarliga brott. Mannen slipper dock avtjäna straffet om han fullföljer en tvåårig kontraktsvård mot narkotikamissbruk med först ett år på behandlingshem och därefter ytterligare ett års efterbehandling.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2001

När polisen grep honom kopplades han samman med ett inbrott några dagar tidigare hos Webbsat AB i Åhus, där varor för cirka 100 000 kronor stals. Han erkände inbrottet.

Vid husrannsakan i det hus mannen bodde hittade polisen ett avsågat hagelgevär med sex skarpa patroner på vinden. Mannen tog på sig innehavet. Han medger att han köpt hagelgeväret för tusen kronor av en person han inte vill namnge, men förnekar att syftet var att använda det vid något brott.

B>Lennart Svenezon/B>

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons