Annons
Nyheter

27-åring har tagit på sig bombdåd mot Malmöpoliser

En 27-årig man, dömd till livstids fängelse, har i polisförhör erkänt delaktighet i det bilbombsdåd som skadade två polismän i Malmö sommaren 1999, skriver Aftonbladet.
Nyheter • Publicerad 6 september 2001

Mannen är dömd för att tillsammans med ytterligare en person ha rånmördat en äldre kvinna i Solinge utanför Sala. Han har dessutom erkänt ett annat mord. Polisförhören i det ärendet pågår fortfarande och det var under ett sådant förhör som 27-åringen ska ha berättat om bombattentatet i Malmö.

Tidningen hänvisar till flera anonyma källor inom rättsväsendet. Chefsåklagare Pär Andersson i Kristianstad, som enligt tidningen sedan en vecka tagit upp bilbombsutredningen på nytt, vill varken bekräfta eller kommentera uppgifterna.

Annons

Enligt åklagarmyndighetens diarium är 27-åringen nu också misstänkt för mordförsök.

Bilbomben som skadade Malmöpoliserna var placerad i en övergiven bil. Någon ringde polisen mitt i natten och slog larm om bilinbrott. När poliserna öppnade dörren på bilen exploderade den. Den ene polismannen blev blind.

Senare åtalades fem män för dådet, men varken tingsrätten eller hovrätten ansåg att bevisningen höll.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons