Annons
Nyheter

28-årig man åtalas för knivhugg

En 28-årig man från Kristianstad åtalades på fredagen för ett knivhugg i ena låret på en 32-årig man en kväll i höstas.
Nyheter • Publicerad 6 april 2001

Flera män festade tillsammans i en lägenhet i Kristianstad när det blev bråk mellan två av männen. 28-åringen hämtade en kniv i köket och gick till attack mot 32-åringen.

– Jag försökte backa undan, men han träffade mig med ett hugg i höger lår. När han drog ut kniven ingrep de andra i lägenheten och avväpnade honom, berättar mannen.

Annons

Han fördes i ambulans till Centralsjukhuset med ett tre centimeter brett och 14 centimeter djupt sår som fick sys med femton stygn.

28-åringen förklarar knivhugget med att den andre mannen provocerat fram bråk och att han högg mannen med kniven i rent självförsvar.

Åklagaren avvisar dock invändningen om nödvärn och hävdar att 28-åringen visat särskild hänsynslöshet. Brottsrubriceringen i åtalet är därför grov misshandel.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons