Annons
Nyheter

31-årig man dömd för bilbrand i Knislinge

Den 31-årige man som satte eld på en parkerad bil på Brobyvägen i Knislinge natten till tisdagen den 2 januari har nu dömts till villkorlig dom och 50 dagsböter på totalt 8 500 kronor. Han ska också betala ersättning för den totalförstörd bilen med 12 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2001

Mannen och hans sambo hade varit på en fest i Knislinge på nyårsdagens kväll. Han hade tidigare funderat på att hämnas på bilägaren och ilsknade till på hemvägen.

– Jag gick till Q8-macken och fyllde en pet-flaska med bensin. Sedan kastade jag en sten genom en ruta på bilen, hällde ut bensinen i bilen och tände på, berättar mannen.

Annons

Bilen blev helt utbränd. Mannen greps i närheten sedan ett vittne ringt efter polisen.

Tingsrätten skriver i domen att man i och för sig ser allvarligt på brottet. Rätten menar ändå att det inte krävs ett fängelsestraff, eftersom risken för fortsatt brottslighet anses som liten.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons