Annons
Nyheter

31-årig man dömd för misshandel i minibuss

En 31-årig man har dömts för misshandel av två goda vänner i en minibuss när de skulle åka hem från en fest.
Nyheter • Publicerad 9 april 2001

Ett större sällskap var på en inflyttningsfest i ett samhälle söder om Kristianstad en fredagskväll i somras. Vid 23-tiden tyckte några av festdeltagarna att det var dags att åka hem. De ringde därför efter samma minibuss som de åkt dit med.

31-åringen satt redan i soffan längst bak i bussen och "såg förbannad ut" när en man och en kvinna klev in och satte sig vid sidan om honom.

Annons

– Han förklarade att han ville ha nattamat och frågade varför vi skulle åka hem så tidigt och vem som hittat på det, berättar kvinnan.

31-åringen började puckla på mannen. Kvinnan bytte därefter plats med mannen och sa till 31-åringen "ja, slå du på mig också". Och det gjorde han!

Hårda knytnävsslag

– Jag fick flera hårda knytnävsslag i huvudet och på armarna. Det gjorde fruktansvärt ont. Han var helt vansinnig, uppgav kvinnan vid rättegången.

Mannen försökte hålla fast 31-åringen. Men han lyckades slita sig och gav mannen ett slag i skallen. Mannen började då ta sig ur minibussen.

– Slagen haglade mot min nacke och rygg. Jag fick också en "jäkla" smäll i knävecket, säger han

Både mannen och kvinnan fick sjukskriva sig och var sängliggande en hel vecka.

Allra värst är knäskadan. Mannen har fortfarande ont i knäet och läkarna har konstaterat att han fått en ledbandsskada. Vid en kommande operation ska ett konstgjort ledband sättas in.

Erkände ett slag

Den 31-årige mannen medger att han blev sur för att de skulle åka hem så tidigt. Han erkänner dock endast att han gett mannen ett knytnävsslag utanför minibussen.

Annons

– Däremot var det ett jäkla tumult inne i bussen,. Men jag kan inte minnas att jag slog något slag mot någon i bussen.

Tingsrätten påpekar att mannen och kvinnan har lämnat berättelser som stämmer väl överens. Rätten har inte funnit något skäl för dem att oriktigt beskylla sin tidigare gode vän för misshandel. Därför döms han på deras berättelser.

31-åringen är inte tidigare dömd för brott. Tingsrätten nöjde sig därför med villkorlig dom och 60 dagsböter på sammanlagt 1[spatie]800 kronor.

Dessutom dömdes han att betala skadestånd till mannen med 11 500 kronor och med 6 ]500 kronor till kvinnan för sveda och värk samt kränkning. Dessutom ska han ersätta dem för kostnader och förlorad arbetsförtjänst till följd av misshandeln.

Av Lennart Svenezon Tel 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons