Annons
Nyheter

32-åring gripen för mordbrand i natt

Den 32-årige man som varit anhållen i sin frånvaro för mordbrand i en lägenhet i Åhus i söndags kväll är gripen. Polisen tog honom på Centralsjukhuset i Kristianstad vid halv ettiden natten till torsdagen.
Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

Mannen kommer att förhöras av polisen under torsdagen. Därefter tar åklagare ställning till om han ska begäras häktad.

Det var när mannens 26-åriga sambo kom hem från arbetet vid 23-tiden i söndags som mannen höll på att hälla ut någon sorts vätska i lägenheten, bland annat i sängen och soffan. Kvinnan vädjade till honom att inte tända på. Men han brydde sig inte. Det blev en fruktansvärd explosion som blåste ut hela enrumslägenheten. Efter explosionen sprang mannen från platsen och försvann i mörkret. Han hade därefter varken setts till eller hörts av förrän i natt.

Kvinnan började själv släcka branden och när räddningstjänsten anlände var det mesta redan släckt. Hon fick i sig mycket rök och fördes till centralsjukhuset i Kristianstad. Motivet till mannens handlande är fortfarande höljt i dunkel, men förhoppningsvis kan fförhören i dag ge svar.

Av Lennart Svenezon 044-18 55 68
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons