Annons
Nyheter

39-åring häktad för inbrott i Hyltatrakten

Valborgsmässoafton: Tingsrätten i Kristianstad häktade klockan 10.21 på valborgsmässoafton en av de två män, 39 och 45 år, som i torsdags eftermiddag greps för en bilstöld i Sibbhult och två inbrottsstölder i fritidshus i trakten av Hylta. Den 39-årige mannen erkänner stölderna.
Nyheter • Publicerad 30 april 2001

Han försvarade sig dock inför häktningsdomaren att det varit den andre mannen som tagit initiativet och att han känt sig tvingad att hjälpa till att bära därför att den andre var skadad i foten.

Männen hade tagit sig från Kristianstad till Sibbhult i torsdag förmiddag. De stal en bil i Sibbhult för att kunna köra omkring på skogsvägarna och leta efter fritidshus att göra inbrott i. Polisen fick under dagen påringningar om att två "mystiska män i en bil" varit synliga i trakten.

Annons

En polispatrull påträffade vid 16-tiden den 39-årige mannen i den stulna bilen. I bilen fanns också stöldgods från två dagsfärska inbrott i fritidshus i trakten.

Den 45-årige mannen hittades sovande i ett fritidshus i närheten. Han släpptes under veckoslutet av åklagaren.

Samtidigt begärdes 39-åringen häktad med hänvisning till risken för fortsatt brottslighet. Han är dömd flera gånger på senare år för främst så kallade vinningsbrott. Mannen berättade för tingsrätten att han missbrukat heroin, men att han på senare tid börjat trappa ner sitt missbruk genom att gå över till amfetamin.

Det pågående och kostsamma narkotikamissbruket var en av de omständigheter som åklagaren grundade påståendet om risk för fortsatt brottslighet på. Tingsrätten håller med åklagaren om att den risken är så stor att mannen ska häktas.

Åklagaren begärde och fick tio dagar på sig att slutföra utredningen och väcka åtal.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons