Annons
Nyheter

44-åringen erkänner plånboksstöld inför rätten

Klockan nio på tisdagen inleddes rättegången mot den 44-årige man som åtalats för grov stöld av plånboken från en 66-årig man i Knislinge natten till söndagen den 13 maj.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2001

Mannen erkänner stölden, men hans försvarsadvokat Sven Fagrenius vill att den inte ska betraktas som grov.

Dessutom hävdar 44-åringen att det endast fanns 160 kronor i plånboken, medan den bestulne mannen uppger att han hade 1 800 kronor i plånboken. Mannen kräver också 10 000 kronr i ersättning för kränkning.

Annons

Den 44-årige mannen och hans fru hade träffat den 66-årig mannen på en pub i Knislinge. De drack några öl tillsammans med mannen och följde sedan med honom hem.

Den 66-årige mannen berättar att stämningen först var god, men att kvinnan frampå natten lade sig att sova på soffan. Han tyckte då det var dags för paret att ge sig av.

– Då blev mannen plötsligt aggressiv. Han ville att jag skulle lämna över plånboken till honom. Men jag vägrade. Då tog han fram en fällkniv och riktade den mot mig samtidigt som han böjde han sig och lyckades fiska upp min plånbok ur bakfickan, berättade den 66-årige mannen för tingsrätten.

Den 44-årige mannen har också åtalats också för att han gett sin fru ett kraftigt slag i mellangärdet i en lägenhet i Knislinge en söndag i april. Mannen nekar till slaget. Kvinnan begärde nu på morgonen genom åklagaren att bli förhörd i rätten utan att mannen är närvarande. Det beror på att hon är rädd för honom. Försvaret har inget emot denna begäran.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons