Annons
Nyheter

50-åring åtalas för snatteri av en öl

Åklagare Christofer Ramkvist vill bestraffa en 50-årig man med 500 kronor i böter för snatteri av en burk folköl för 9 kronor och 70 öre på Domus i Kristianstad.
Nyheter • Publicerad 1 juni 2001

Dessutom måste mannen betala 500 kronor i avgift till brottsofferfonden, eftersom det ingår fängelse i straffskalan för butikssnatteri.

Den 50-årige mannen har inte betalat in böterna från strafföreläggandet. Därför gick ärendet på fredagen vidare till tingsrätten för rättegång, trots att mannen erkänt snatteriet.

Annons

Det var vid lunchtid en dag som en butikskontrollant såg mannen gå direkt fram till dryckesavdelningen och stoppa på sig en burköl. Sedan passerade han genom kassorna utan att betala. Han greps genast.

Mannen förklarar snatteriet med att han var "bakfull" och inte hade pengar att köpa öl för. Hans avsikt var att dricka upp ölen utanför Domus för att minska sin abstinens.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons