Annons
Nyheter

57-åringen hotade grannar

Mannen som sköts ihjäl av polisen natten till måndagen har tidigare terroriserat och hotat sina grannar.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2009
Enligt Skånepolisen uppträdde den 57-årige mannen hotfullt med kniv mot poliser som kom till mannens stuga. Bild: Scanpix
Enligt Skånepolisen uppträdde den 57-årige mannen hotfullt med kniv mot poliser som kom till mannens stuga. Bild: ScanpixFoto: 

Mannen flyttade in i byn utanför Trelleborg i maj förra året. Sedan dess har hans grannar levt i daglig terror och skräck.

- Han har hotat och haft sig, mordhotat till och med. Det har varit mycket tivoli här, fullt pådrag med polis och ambulans nästan varje vecka. Senast efter trettonhelgen var de runt femton poliser här, berättar en granne.

Annons

Enligt grannen var alla var rädda för mannen. Någon vågade inte ens bo i sitt hus utan övernattade ofta hos en släkting. Grannarna hade planerat att gå samman i ett möte och tillsammans kräva hjälp av samhället.

- Vi skulle försöka få någon ordning på detta nu.

Trots att mannen var mycket hotfull gjorde de aldrig någon polisanmälan mot honom för något.

- Nej, han ringde alltid själv efter polisen. Du kan inte förstå hur skruvat detta är. Och ofta var det just söndagar, måndagar som han drog i gång.

De flesta besöken av polisen slutade oftast med att mannen hämtades in för vård. Efter några dagar var han alltid tillbaka igen. Men polisens besök under natten till måndagen slutade med att mannen sköts till döds av polisen. Helt oförklarligt — och onödigt, anser grannarna när de talar om nattens händelser.

- De visste ju hur han var så jag förstår inte varför de gick in där. Allt det här är en jävla skandal egentligen. Han ska väl för fan inte behöva bli skjuten. Han skulle ha varit inne för vård.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons