Annons
Nyheter

87-åring dog vid villabrand i Viby

En 87-årig man omkom i en villabrand på Kvarnäsvägen i Viby på söndagseftermiddagen. När brandmännen kom till platsen var villan helt övertänd och rökfylld. Vi ägnade all kraft gick åt att rädda liv, men när rökdykarna fann mannen var han redan död, säger räddningsledaren brandmästare Hans Lindell. Brandorsaken är ännu oklar.
Nyheter • Publicerad 8 april 2001

Sedan en granne sett röken och larmat SOS ryckte hela räddningsstyrkan från Kristianstad om åtta man och tre bilar ut till den kraftiga branden i Viby.

När vi kom till platsen berättade en granne att han slagit in en ruta och känt att dörren var låst från insidan med en nyckel. Huset var helt rökfyllt, berättar Hasse Lindell.

Annons

Två rökdykargrupper sattes in omgående för att rädda livet på den äldre man som befarades vara kvar i det övertända huset. Mannen var död vid påträffandet och togs från platsen med ambulans. Därefter tog släckningsarbetet vid.

Tjock rök bolmade ut ur den röda trävillan på Kvarnäsvägen i Viby. Åtta brandmän och befäl arbetade med eftersläckningsarbetet.

Husen ligger tätt och grannarna står i smågrupper och pratar om branden. Karin Johansson, som bor i det närmsta huset, var i Kristianstad när hon av en bekant fick reda på att det brann i grannhuset. Visst var hon lite orolig att branden skulle sprida sig till hennes hus, som ligger i vindriktning från branden.

Men det första jag ville ha reda på var hur det gått med mannen. Jag visste ju att han hade svårt att röra sig, säger hon.

Brandorsaken är okänd och utreds av polisens tekniker under de närmaste dagarna.

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Pearce 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons