Nyheter

Åklagare överklagar friande skattedom

Ekoåklagare Marianne Forsström i Malmö ger inte upp försöken att få en 37-årig man från Kristianstadstrakten dömd för falskdeklaration. Åklagaren har nu kompletterat förundersökningen efter den friande domen i tingsrätten och överklagade på onsdagen till hovrätten.
Nyheter • Publicerad 27 juni 2001

Mannen berättade i tingsrätten att han skrev på sin deklaration in blanco. Därför ville han inte ta på sig ansvaret för att hans revisor inte tagit upp en försäljningen av en försäljningsvagn från honom privat till ett av hans bolag för 192 [spatie]000 under inkomståret 1996.

Tingsrätten ansåg det därför inte bevisat att mannen medvetet undanhållit uppgiften om försäljningen. Därför ogillades åtalet.

Åklagare Marianne Forsström anser dock att hon efter de nya förhör som hållits kan bevisa att mannen lämnat uppgift om försäljningen av vagnen till sin revisor först sedan skattemyndigheten påbörjat en revision mot honom.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.