Annons
Nyheter

Allt fler väljer att starta eget i Kristianstad

Det blåser positiva vindar för näringslivet i Kristianstad. Allt fler och fler väljer att starta företag med Kristianstad som bas.
Nyheter • Publicerad 3 september 2003

– Glädjande för kommunen att konstatera att nyföretagandet har ökat med sammanlagt 8,2 procent. Och bland de olika företagsformerna är det antalet aktiebolag som visar den största ökningen med inte mindre än 15,9 procent, konstaterar kommunalrådet Michael Anefur, som har ansvaret för tillväxtfrågor inom kommunen.

185 nyföretag etablerade sig i Kristianstad under årets sex första månader. Siffran samma tid 2002 var 171.

Annons

Siffrorna kommer från en rykande färsk rapport från Jobs and Society NyföretagarCentrum och visar således att den positiva ökningstrenden och accelerationen håller i sig för kommunen.

Det är speciellt ett par faktorer som ligger bakom den positiva utvecklingen i Kristianstad. Dels de aktiva insatserna från Kristianstad NyföretagarCentrum, dels från Futurum Creativt i Kristianstad som intensivt arbetat med information och entreprenörsskap till studenter på Högskolan.

Näringslivsdirektör Lars Blixt gläds självklart av framgången.

– Vi får inte glömma bort att det är de sammanlagda insatserna som nu bär frukt och visar goda resultat. Kristianstads kommun har också arbetat hårt med att skapa gynnsamma villkor för nyföretagande och ett gott företagsklimat. Kommunen är således en part av flera som står bakom ökningen.

Lars Åström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons