Nyheter

Allvarlig mopedolycka vid Immeln

En 15-årig mopedist skadades allvarligt vid en olycka i går kväll. Efter en kollision med en gående på länsväg 1056 vid Immeln flög han hela 18 meter från kollisionsplatsen. Den påkörde ynglingen klarade sig med lindriga skador.
Nyheter • Publicerad 4 november 2001

Det var vid 19-tiden på lördagskvällen som olyckan inträffade. Två ynglingar gick söderut på länsväg 1056 när en mopedist plötsligt körde in i en av dem bakifrån. Den 15-åriga föraren fick tvärstopp på mopeden och kastades av densamma. Han slog huvudet i marken. Som tur var hade han hjälm på sig. Men trots det fick han skador i pannan alldeles under hjälmkanten, uppger polisen.

15-åringen genomgick skallröntgen under lördagskvällen. Då konstaterades att inga blödningar uppstått inuti huvudet, men skadorna i pannan är ändå att betrakta som allvarliga, berättar polisen. De vet inte hur snabbt mopedisten kom. Mopedisten visade inga tecken på alkoholkonsumtion. Allt tyder på att det hela var en olycklig olyckshändelse.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.