Nyheter

Arbetsmiljökritik mot skola

Naturbruksgymnasiet i Önnestad får kritik från Arbetsmiljöverket. Om bristerna i skolans serveringsmatsal inte åtgärdas hotas gymnasiet av ett vitesföreläggande.
Nyheter • Publicerad 13 maj 2003

Det var med anledning av uppgifter från skyddsombud och skyddskommitté som Arbetsmiljöverket genomförde inspektionen av skolans serveringsmatsal. Inspektionen genomfördes den 16 april i år och brister uppdagades.

Bland annat har serveringsmatsalens golv ett flertal lösa golvplattor, vilket medför risk för halka eller snubbling, skriver Arbetsmiljöverket i sin rapport. Dessutom saknas ändamålsenliga utrymmen för förvaring av livsmedel och andra varor. Därför används utrymmen som inte är avsedda för livsmedelsförvaring, vilket leder till att risken för belastningsskador på personalen ökar.

Arbetsmiljöverket skriver att ett förbud mot matservering kan bli aktuellt om inte bristerna åtgärdas.Ett vitesföreläggande kan bli aktuellt om förbudet införs.. Önnestadsgymnasiet har fått till 2 juni att yttra sig i saken.

Jimmy Vulovic

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.