Annons
Nyheter

Årsdebut i Finland för Jörgen Olsson

Om knappt två veckor hoppas VM-kandidaten och A-landslagsmannen i orientering, Jörgen Olsson från Pan-Kristianstad – äntligen – kunna göra årsdebut i skogen. Han är speciellt inbjuden av Park World Tour-organisationen, till Vasa i Finland, där man den 15 juni har ett särskilt arrangemang för alla elitlöpare, som någon gång vunnit en deltävling i populära PWT.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2001

Jörgen från Pan, Hovby och Kristianstad har en delseger från Cesky Krumlov i Tjeckien 1997. Under de två senaste säsongerna har Olsson dock avstått från PWT-tävlingarna, eftersom tiden helt enkelt inte räckt till för bonden, familjefadern och A-landslagsorienteraren.

– Jörgen Olsson har tackat j a till vår inbjudan till vår specialtävling den 15 juni, säger Anders Vestergård, Vasa, Finland, tävlingsledare för Park World Tour (PWT). Han ska då göra årsdebut i orientering. Jag hoppas verkligen, att skåningen är skadefri då.

Annons

Den 16–17 juni avverkas sedan världens största budkavle (stafett) i orientering – Jukolakavlen – bara några få mil från Vasa. Då hoppas Jörgen kunna springa i Pans herrlag där.

Det är ett par olika skador som förföljt Jörgen Olsson under vintern, våren och försommaren. En gammal knäskada har blivit mycket långvarig. Om fem veckor avverkas VM-uttagningarna, vid Eskilstuna. Där måste

"stridsvagnen från Hovby" vara i absolt toppslag, om han ska kunna bli uttagen till VM i orientering, nära Tammerfors, i månadsskiftet juli-augusti.

Öppna NM , som också går i Finland, den 7–10 juni, missar Olsson på grund av sin skada. Men där ska klubbkamraten Johan Modig springa. Det blir då officiell debut i stora A-landslaget i orientering, under ett mästerskap, för 24-årige Johan.

Bertil Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons