Nyheter

Åtalas för knarkinnehav

Inte ens hos kompisar kan man vara säker. Det har en 30-årig man från Kristianstadstrakten erfarit nu när han åtalas för ringa narkotikabrott. Mannen var på besök hemma hos en kompis, när en civil polispatrull kom dit i annat ärende. Poliserna observerade att mannen var påverkad och beslutade att undersöka honom närmare och ta prover för analys.
Nyheter • Publicerad 19 april 2001

I förhör har mannen berättat att han blivit missbrukare sedan han för sex år sedan fick Bonzopreparat utskrivna av läkare. Han erkänner att han då han ertappades hade tagit sex-sju valiumtabletter som han bjudits på. Annars brukar han betala upp till 20 kronor styck för dem. Han har även missbrukat heroin som injicerats (0,05 gram) och amfetamin under samma tidsperiod, varför åklagare Maria Ström nu väljer att åtala honom för att ”på olika platser i Skåne olovligen ha brukat amfetamin, heroin och valium”.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.